Hakkımızda

Öğrenci Konseyi, Tarsus Üniversitesine kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesine katkıda bulunmak, yönetim organları ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim kurarak öğrencilerin beklenti ve isteklerini yönetim organlarına iletmek ve öğrencilerin eğitim-öğretim konusundaki kararlara katılımını sağlamak amacıyla çalışır.

Öğrencilerin geleceklerini inşa ettikleri üniversite eğitimi sürecinde sosyal, kültürel ve mesleki anlamda yapılan etkinliklerle kendilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturur ve bu alanlarda öğrencilerin katılımlarını sağlayacak faaliyetlerde bulunur. Aynı zamanda üniversite bünyesindeki toplulukların etkinliklerine katılarak hem destekçileri olmak hem de birden fazla topluluğu bir araya getirerek farklı etkinlikler oluşturulmasını sağlar.

Öncelikli hedefimiz, üniversitemize kayıtlı her bir öğrencinin katılımları, görüş ve önerileriyle üniversite hayatını daha verimli geçirmeleri adına projeler üretip bunları hayata geçirmektir. En önemlisi de yaptığımız ve yapacağımız etkinlik ve projelere gücümüzün asıl kaynağı olan siz öğrencilerin aktif katılımını sağlamaktır. Bunun yanında öğrencilerimizin üniversitedeki sesi olarak yaşadıkları problemlere çözümler bularak ilgili birimlere sunmaktır.